2024-03-14 19:20:00

Abdullah Gül Üniversitesi Öğretim Üyeleri Dr. Sümeyra Ayık ve Dr. Sinan Akyüz’ün koordinatörlüğünde TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı desteği ile “Geleceği Düşün Harekete Geç: Sınıf Öğretmenleri Odağında Sürdürülebilir Bir Gelecek için Eğitici Eğitimi-3” başlıklı projenin eğitimi verildi.

Sümer Kampüsü’ndeki eğitimde Niğde Ömer Halisdemir, Yozgat Bozok, Erciyes ve Sivas Cumhuriyet Üniversitelerinin sınıf öğretmenliği bölümlerinden gelen lisans öğrencilerine sürdürülebilir kalkınma amaçları odağında teorik ve uygulamalı eğitimler gerçekleştirildi.

AGÜ öğrencilerinden Didar Kemer, Almina Şen ve Ayşe Berfin Boztosun'un da katkıda bulunduğu eğitim, öğretmen adaylarının, sürdürülebilir kalkınma amaçları ve sürdürülebilir kalkınma için eğitim konularında bilgi ve becerilerini artırarak küresel sorunlara ilişkin farkındalıklarını geliştirmek amacıyla yapıldı.

Eğitim sisteminde sürdürülebilir kalkınma bakış açısının benimsenmesine katkı sağlamak, yenilikçi ve özgün metotlar öğretmek de eğitimin amaçları arasında yer alıyor.

Katılımcıların yol, konaklama ve yemek bedellerinin TÜBİTAK tarafından karşılandığı eğitim ile ilgili detaylara https://sdgrehberlik.wixsite.com/gdhg3 sitesinden erişilebilir.